Biori

Äntligen har vi hittat en riktigt god glutenfri och ekologisk pasta!

Italienska Molino Andriani Srl med fabriken i Apulien - längst ner i södra Italien med visionen att göra

"en hälsosam och balanserad pasta som äts och älskas av alla – oavsett om man är glutenallergiker eller ej".

  

 

Familjen Andriani har lyckats fantastiskt och verksamheten har ökat från 10 anställda när vi först började sammarbeta till idag över 100 anställda. Man sponsar olika verksamheter i stan och arbetar hårt med hållbarhetsfrågor. Allt från solenergi till elcyklar (se bild....) som symbol till alla anställda.

Givetvis kommer inget gluten i närheten av fabriken och hanteringen är mycket noggrann med tanke på olika allergier.

Idag är ca 20% av Sveriges befolkning gluten-, laktos- eller soja-intoleranta och dessutom undviker många laktos och gluten även om dom inte är intoleranta.

Mjölsorter:
• Fullkornsris
• Fyra mjölsorter (Majs, Ris, Bovete, Quinoa)
• Bovete
• Gröna Ärtor
• Röda Linser

Pastaformer: Fusilli, Spaghetti, Tortiglioni, Penne Rigate

Biori har en mängd certifieringar där det överstrukna axet visar att det är helt fritt från gluten.

 

       

Produkter

Pasta - Glutenfritt