Nature Med

  Äkta lakrits görs av rötterna från lakritsbusken. I södra Italien ligger regionen Kalabrien där lakritsplantan växer även vilt. Allmänt anses lakrits som växt i Kalabrien vara den bästa och godaste lakritsen. Vår producent Nature Med tillverkar Italiens enda ekologiska lakrits.

Lakritsrötterna skördas  traditionsenligt för att sen bearbetas och kokas. Lakritsmassan används till allt från rena ekologiska lakritspatiller till marmelader och likörer.

  

 Äkta lakrits är inte bara gott utan har under tusentals år används för sina medicinska egenskaper. Det är t.ex. antibakteriellt/ inflammationshämmande samt anses hämma vissa virus. Eftersom lakrits också är slemlösande och hostdämpande är det bra vid förkylningstider.

Lakrits är en naturlig smaksättning och inom matlagning har lakritspulver och lakritsrot börjat användas även i Sverige. Smaksättning av te med krossad lakritsrot är ett exempel.

Nature Med producerar ekologiska lakritsprodukter av alla slag. www.naturemed.it

Vi marknadsför och säljer produktserierna ZEN och 1886 Reglisse på den svenska marknaden. Dessa omfattar pastiller och mjuklakrits i många former och smaker,  lakritspulver, lakritsrot, lakritsmarmelad, lakritschoklad samt flera alkoholhaltiga drycker. Ekologisk lakritslikör och grappa kan beställas via Systembolagets specialsortiment. 

Nedan återfinns ZEN och 1886 produkterna indelade i grupperna:

  • Mjuklakrits ZEN
  • Plåtask 1886, 10g
  • Plåtask 1886, 40g
  • Tablettaskar ZEN
  • Övriga lakritsprodukter så som pulver, rötter och marmelad

    samt
  • Lakritslikör och Lakritsgrappa

 

 

 

Produkter

Lakrits - Mjuklakrits
Lakrits - Plåtask 1886 40 gr
Lakrits - Tablettaskar ZEN
Lakrits - Övriga lakritsprodukter
Likör, Grappa, Vin - Lakrits Grappa
Likör, Grappa, Vin - Lakritslikör